21-10-2017

30-jaar C-CONTENT, een verslag

30 juni 1987, C-CONTENT wordt opgericht. Nu, 30 jaar later, op de dag exact treffen we elkaar in het Noordbrabants Museum voor een mooie jubileumbijeenkomst.

 

 

C-CONTENT 30 jaar jubileum noordbrabants museum

De dag start met een inspirerende rondleiding door het prachtige museum. De geschiedenis van Brabant, de rijkdom, het gesteggel om het gebied waar de mogelijkheden tot in de hemel reikten. Frans, Spaans, Nederlands. Het rijke Rome en het nuchtere Noorden. Den-Bosch heeft het gezien en doorleefd. Van de kasseien van de Middeleeuwen tot aan de digitale snelweg. De aanstekelijke vertelkunst van onze gids neemt ons mee op een historische ontdekkingstocht door het Bossche Brabant. Aansluitend nemen we nog een klein uitstapje langs de doemdenkers en de positivo’s uit de jaren 80 en worden we even heel stil bij het zien van het werk van Chiharu Shiota. Even, want het bruisende samenzijn van C-CONTENT wacht op ons.

C-CONTENT 30 jaar jubileum spreker Dries van Agt

We begeven ons naar de statige Statenzaal waar dhr. Van Agt, premier van Nederland in het prille, nog rustige begin van de roerige jaren 80, een lezing zal geven. Bijzonder. Ook als je bedenkt dat, als meneer Van Agt in zijn jaren als Commissaris van de Koningin niet besloten had om dit prachtige pand niet langer als ambtswoning, maar als museum dienst te laten doen, we elkaar vandaag niet hier getroffen hadden.

Op zijn eigen, welbespraakte wijze blikt dhr. Van Agt terug op Europa en in het bijzonder op bondskanselier Helmut Kohl, drijvende kracht achter de Duitse eenwording. De eerste politicus voor wie een Europese rouwplechtigheid wordt gehouden. Dhr. Van Agt die zich sinds jaar en dag inzet voor meer rechtvaardigheid in de wereld  weet zijn toehoorders zoals altijd te boeien en te raken. Een inspirerend begin van de jubileumbijeenkomst. Een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.

C-CONTENT 30 jaar jubileum spreker Ton Rombouts Burgemeester Den BoschDhr. Rombouts, burgemeester van Den-Bosch, voorvoelde wat wij zouden voelen en start zijn lezing veilig met lichtvoetige promotiebeelden van Den-Bosch. Na dhr. Van Agt spreken is een opgave waar deze woordbekwame spreker prima mee uit de voeten kan. In een woelige wervelwind van woorden neemt dhr. Rombouts ons mee langs het belang van cultuur, sport en onderwijs om ieder mens de kans te geven zich te ontwikkelen en maatschappijen te laten groeien. Kleine steden met grote dromen die hun burgers verder willen helpen. We komen langs mondige kinderen en moedige volwassenen. Het verschil maken door te dromen, een standpunt in te nemen en daarvoor te pleiten. Een mooie reis waar data gebruikt wordt voor daadkracht. Mondigheid uitmondt in moed.

C-CONTENT 30 jaar jubileum spreker Kees Breed VNGDhr. Breed, directeur beleid en lokale democratie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, spreekt over de veranderende rol van de overheid, de zorg voor gelijke informatieposities. Het belang van eerlijk delen van informatie, om participatie mogelijk te maken. Informatie ten dienste van de maatschappij. Een maatschappij waar iedereen deel van uitmaakt. De rol van de overheid gaat niet om kille data en papieren beleid, het gaat om mensen. Mensen die het recht hebben gehoord te worden, mensen waarnaar geluisterd moet worden.

 

 

C-CONTENT 30 jaar jubileum spreker Matt Moayedi oprichter C-CONTENTDe lezingenreeks wordt afgesloten door de man waarvoor wij hier zijn, Matt Moayedi, die met zijn inzet, visie en doortastendheid één van de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland heeft opgezet. Van CD-Rom tot contentintegratie: zoekportalen waarmee alle relevante informatie in een bepaald segment, op een slimme wijze, gevonden kan worden. Recentelijk ook steeds meer binnen lokale overheden in Nederland. Zijn bewondering voor het Nederlandse vakmanschap resoneert in de manier waarop C-CONTENT functioneert. 

 

C-CONTENT 30 jaar jubileum spreker Matt Moayedi oprichter C-CONTENT

Een groeiend bedrijf waarbinnen aandacht voor het vak en aandacht voor de klant centraal staat. In een markt waar de omvang (in de vorm van beschikbare content) zich iedere twee jaar verdubbelt weet C-CONTENT nog altijd door te groeien. Al 30 jaar. Dat is praktisch net zo lang als dat de branche waarin zij werkzaam is bestaat. De vakmensen van C-CONTENT, Matt’s collega’s, zorgen ervoor dat in een wereld waarin elke dag miljoenen items online worden gezet, de gewenste informatie snel wordt gevonden. De gebruikers van C-CONTENT’s contentintegratie oplossingen zorgen ervoor dat de gevonden informatie ten goede van de gemeenschap wordt gebruikt. Zo smelten de digitale wereld en de fysieke wereld op boeiende wijze samen.

 

Vervuld van Europese dromen en participerende burgers in een virtuele en tastbare wereld begeven we ons naar de receptie ruimte. Waar we worden onthaald met champagne en met aandacht bereide hapjes van Maison van den Boer. De lichte klanken van het strijkkwartet zijn een prima begeleiding bij een goed gesprek.

C-CONTENT 30 jaar jubileum directie proost tijdens receptie

30 Jaar C-CONTENT. Een stijlvol jubileum waardig.

Door: Chantal Fransen, One of Us

Demo aanvragen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.