08-03-2018

C-CONTENT aanwezig op "De Informatiegestuurde Overheid"

Op 22 maart 2018 zijn wij wederom partner van het congres ‘De Informatiegestuurde Overheid’ van Heliview in onze eigen plaats ‘s-Hertogenbosch. Graag staan wij u tijdens het congres te woord over de oplossingen die wij bieden voor het snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk koppelen en ontsluiten van al uw data.

Van beleid gestuurd tot informatie gestuurd
De overheid krijgt steeds meer informatie te verwerken. En door de groei van de digitalisering zal dit alleen maar toenemen. De kans is groot dat als dit niet goed gemanaged wordt, het overzicht en inzicht verloren gaat. Deze editie zal zich daarom ook richten op de volgende vraagstukken:

 • Hoe krijg je inzicht in de informatiestromen?

 • Hoe richt je informatiestormen effectief en efficiënt in?

 • Hoe verrijk je beleidsinformatie?

 • Hoe koppel je informatie uit verschillende bronnen?


Onderwerpen die hier op aan sluiten zijn: privacy, security, data uitwisseling met keten- en commerciële partners.

Hoe creëer je publieke waarde uit informatie?
Overheidsinstanties beschikken over grote hoeveelheden gegevens. Als gevolg van de steeds verdergaande digitalisering neemt dit alleen maar toe. Door deze databronnen met elkaar te koppelen en te integreren vanuit één zoekmachine neemt niet alleen de informatiewaarde toe maar zal ook de searchtime aanzienlijk afnemen. In een wereld van big data wordt ‘sturing van informatie’ per interessegebied steeds belangrijker. Het congres ‘De Informatiegestuurde Overheid’ biedt u naast een inhoudelijk sterk congresprogramma uiteraard de mogelijkheid om te netwerken met uw collega ambtenaren. Onderwerpen die tijdens het congres centraal staan:

 • Publieke waarde als drijfveer

 • Wat is een Informatiegestuurde Overheid?

 • Welke cultuurverandering is nodig om te innoveren?

 • Hoe richt je informatiestromen effectief en efficiënt in?

 • Hoe verrijk je informatie?

 • Hoe koppel je informatie uit verschillende bronnen?

 • Beveiliging en betrouwbaarheid van informatie


MY-LEX Overheid®, het nieuwe vinden voor overheidsorganisaties
MY-LEX Overheid®, hét contentintegratiesysteem voor overheidsorganisaties, sluit naadloos aan bij deze problematiek en biedt daar dan ook een efficiënte oplossing voor. Het koppelen van interne en externe bronnen, ongeacht het type bron, en deze doorzoekbaar maken via één eenvoudig zoekscherm (oftewel: contentintegratie) is onze core business. Een personaliseerbare homepage geeft de gebruiker een overzicht van o.a. de nieuwste informatie in zijn/haar interessegebied en de laatste social media updates. Een eenvoudige zoekbalk geeft toegang tot alle relevante informatie, ongeacht de bron. Informatie vinden, opslaan in dossiers, en delen met collega’s gaat snel en via een gebruikersvriendelijk portaal.

Als partner op dit congres heten wij u van harte welkom bij het MY-LEX Overheid® informatiepunt en tonen wij vrijblijvend de mogelijkheden voor uw organisatie.

Voor meer informatie over dit congres, klik hier.

Via deze link kunt u zich via C-CONTENT kostenloos inschrijven! (Gebruik relatiecode: 22888/03 voor gratis toegang.)

Graag tot dan!

 

Demo aanvragen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.