23/10/2018

Overheid 360° Congres 2018, een verslag

Op 10 oktober jl. was MY-LEX® als “platinumpartner” aanwezig op het Overheid 360° Congres in Supernova (Jaarbeurs) Utrecht. Een drukke dag, met veel bezoekers, geïnteresseerden en bovendien twee bijzonder interessante lezingen over de vele mogelijkheden van contentintegratie.

Dit jaar legde MY-LEX® de focus op twee van haar producten: MY-LEX Overheid® en MY-LEX Legacy®. Op onze informatiestand werden dan ook volop demonstraties gegeven van beide systemen. Vooral MY-LEX Legacy®, dat wordt ingezet voor het uitfaseren van legacy systemen binnen overheidsorganisaties, bleek te voldoen aan een groeiende behoefte.

Datagestuurd werken: van abstractie tot concrete resultaten

Tom Pots, programmamanager bij Gemeente Zaanstad, trapte de informatiesessies af met zijn kijk op het datagestuurd werken.

Bij veel publieke organisaties bestaat het geloof dat slim omgaan met data leidt tot betere resultaten voor burgers, zoals schonere straten, veiliger buurten, betere voorzieningen, etc. Maar hoe kom je van dit geloof tot daadwerkelijk betere resultaten op basis van data? Dit vraagt meer dan een data-analist aannemen en die een paar opdrachten laten uitvoeren. Waar begin je? Wat zijn essentiële onderdelen van je aanpak? Hoe begeleid je deze verandering? Wat moet je organiseren? Wat zijn belangrijke valkuilen en succesfactoren? In deze sessie neemt Tom Pots (trekker datagestuurd werken in Zaanstad) je mee in wat datagestuurd werken vraagt van jou en jouw organisatie én hoe je de eerste stap kunt zetten om op basis van data maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Door overweldigende belangstelling voor deze sessie was het helaas niet mogelijk om alle geïnteresseerden in de zaal te krijgen. Voor diegenen die de lezing hebben gemist, of voor wie deze nog een keer wil doornemen, is de presentatie van Tom Pots te downloaden, via de Overheid 360° website: https://www.overheid360.nl/whitepaper/21689. Wij zullen binnenkort vanuit MY-LEX® de live beelden van de presentatie ook ter beschikking gaan stellen, wilt u zeker zijn deze niet mis te lopen? Vul dan graag ons contactformulier in met de vermelding “Presentatie Tom Pots” en wij berichten u zodra deze beschikbaar is.

Hoe is gemeente Súdwest-Fryslân omgegaan met vertrouwelijke documenten en de blinde vlekken in het digitale archief?

Patrick Witteveen, Projectleider Informatievoorziening bij gemeente Súdwest-Fryslân, legde in de middag uit hoe zijn gemeente MY-LEX Overheid® heeft ingezet voor het optimaliseren van de waarborging van gevoelige informatie. Een belangrijk onderwerp met de huidige AVG.

Met het steeds digitaler werken binnen de gemeente moeten we anders omgaan met vertrouwelijke documenten en privacy gevoelige gegevens. Documenten worden niet meer gezocht in een fysieke map, maar digitaal in het DMS. Net als in veel andere organisaties was de inrichting in het verleden niet afgestemd op de kracht van de huidige zoektechnieken. Zodra een zoekmachine op metadata én inhoud gaat zoeken, komen hiaten in het registratieproces naar voren. Documenten die niet zichtbaar moeten zijn worden zichtbaar. Gewenst en ongewenst. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft de focus gelegd op processen en gezond boeren verstand om de problemen rond vertrouwelijkheid op te pakken en te verbeteren. Patrick Witteveen neemt je tijdens deze presentatie mee in de ups en downs van de integratie, waarbij het DMS doorzoekbaar is gemaakt voor de medewerkers via de portal van MY-LEX Overheid® en geïntegreerd in het klantvolgsysteem van het KCC.

Voor diegenen die de lezing hebben gemist, of voor wie deze nog een keer wil doornemen, is de presentatie van Patrick Witteveen te downloaden, via de Overheid 360° website:https://www.overheid360.nl/whitepaper/21690. Ook deze presentatie hebben wij opgenomen en zullen wij binnenkort beschikbaar maken voor geïnteresseerden. Wilt u zeker zijn deze niet mis te lopen? Vul dan graag ons contactformulier in met de vermelding “Presentatie Patrick Witteveen” en wij berichten u zodra deze beschikbaar is.