QA engineer / Coördinator

QA engineer / Coördinator gezocht

MY-LEX ontwikkelt online contentintegratie-platformen voor verschillende marktsegmenten in Nederland en Duitsland. Contentintegratie is het samenbrengen en toegankelijk maken van alle relevante (vak)informatie in een bepaald segment via één zoeksysteem.

Binnen ons gedreven Quality Assurance Team zoeken wij een communicatief vaardige, kritische, energieke en initiatiefrijke Quality Assurance Engineer / Coördinator.

Zoek je een uitdagende baan bij een ‘winning team’ waar collegialiteit, professionaliteit en een warme familiesfeer heerst? MY-LEX heeft de juiste positie voor je.

Functieomschrijving

Als Quality Assurance Engineer / Coördinator ben je verantwoordelijk voor het hands-on handmatig en automatisch testen van onze applicaties in de MY-LEX® product suite en het onderhoud hiervan.

Daarnaast ga je tevens onze maatwerk applicaties testen, die veelal voor internationale klanten zijn ontwikkeld. Je gaat meerdere SCRUM ontwikkelteams helpen om de kwaliteit van de software naar een nóg hoger plan te krijgen.

Verder heb je een coördinerende rol, wat inhoudt dat je bezig bent met het begeleiden van collega’s in hun testwerkzaamheden, bewaak je het optimaal functioneren van het testbeleid en vertaal je bedrijfsrisico’s en doelstellingen van de business in testplannen, testscenario’s en basistestscripts. Uiteraard maak je deel uit van het Quality Assurance team, welke voortdurend bezig is om nieuwe testvormen en werkwijzen te implementeren. Je werkt vanuit ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch.

Als Quality Assurance Engineer / Coördinator krijg je een gedegen inwerktraject om je alle materie eigen te maken. Eventueel is doorgroei mogelijk binnen de organisatie als senior QA engineer /Coördinator.  

Anderen omschrijven jou als analytisch, kritisch, initiatiefrijk en zelfstandig. Je bent in staat om balans te houden tussen te duiken in de details en het overzicht te behouden. Je beschikt over de nodige humor en weet je goed in te leven in andere mensen. Je bent gericht op persoonlijke groei. Je bent dienstverlenend ingesteld en krijgt een kick als je weer een testtraject tot een goed einde hebt gebracht.

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in een Bèta richting, bijv. (Technische of Bedrijfskundige) Informatica;
 • Je bent TMAP en /of ISTQB gecertificeerd;
 • Je hebt ervaring met 1 of meer van de volgende technieken: XML, SQL, JSON (incl. JSONPath), Java of C#;
 • Drie tot vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent bekend met Agile werk methodes;
 • Sterke communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • Goede beheersing van de Engelse taal. Duits is een grote pré;
 • Je kunt denken vanuit het perspectief van de klant;
 • Pré: ervaring met exploratief testen;
 • Pré: ervaring met geautomatiseerd testen (bijvoorbeeld SoapUI of Selenium);
 • Pré: ervaring met geautomatiseerd performance testen, bijvoorbeeld met jMeter;
 • Pré: ervaring met geautomatiseerd PEN testen, bijvoorbeeld middels Postman scripts.

Bedrijfsprofiel

MY-LEX is al meer dan 30 jaar actief in het topsegment van de informatie ontsluitingsmarkt. Daarnaast heeft MY-LEX een pioneering en leidende rol in de contentintegratie markt in Europa. Wij bieden uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons heb je de ruimte om je talent te ontplooien, je ideeën te uiten en deze ook uit te voeren. Jouw nieuwe collega’s zijn een groep gedreven specialisten die vaak reeds vele jaren hier werken (gemiddeld dienstverband van 7+ jaar). Dit hechte en groeiende team vormt de basis van de successen die wij boeken en regelmatig op gepaste wijze gezamenlijk vieren.


Interesse?

Voel jij je aangesproken tot deze vacature en pas je in het profiel dat wij zoeken? Solliciteer dan nu! Neem contact op met Marc Jaarsma, HR Manager, via tel. 06-54698373, of stuur je CV naar m.jaarsma@my-lex.nl

Solliciteer

Wil je solliciteren of heb je meer informatie nodig? Laat hier een bericht achter.

 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.